Groenwit klaar voor de aftrap

Het was nog even geduldig afwachten tot de start van de competitie in derde provinciale, maar ook voor Groenwit begint het seizoen nu zondag met de uitwedstrijd op Mazenzele Opwijk. De eerste grote test voor Wim D’hondt na een pittige voorbereidingsperiode. KCVV haalde de afgelopen maanden een heel bataljon nieuwe spelers in de rangen om de ploeg op alle niveau’s te versterken. Thomas Rypens, is alleszins een serieuze opsteker voor de ploeg. Hij kwam na heel wat onderhandelingen met het bestuur maar al te graag voetballen voor Elewijt. Met zijn komst brengt onze kersverse aanvoerder heel wat ervaring en coachend vermogen mee naar KCVV. En niet in het minste verbaal superieur. Dat bleek al tijdens ons interview als voorbeschouwing van een hoopvol voetbalseizoen.

Het was me uiteindelijk dan toch gelukt om Thomas, na de zege thuis tegen De Ritter Jette voor de Beker van Brabant op 19 augustus, aan mijn interviewtafeltje te krijgen. “We wonnen vandaag de wedstrijd met 5-1 door goed en efficiënt voetbal, toch een positief signaal naar de toekomst.” Een ‘goed gevoel verhaal’ dat zich overigens doortrok doorheen de hele voorbereidingsperiode met opstekers tegen Dworp en tweede provincialer Nossegem.

“Onze voorzitter kwam net voor de finale nog in de kleedkamer ons de hand te schudden en had maar één boodschap voor ons: ‘Vandaag moet de match tegen Zemst-Laar van ons zijn.”

En met zege in ‘De Beker van Zemst’ als hoogtepunt kon deze campagne toch helemaal niet meer stuk. “Onze voorzitter kwam net voor de finale nog in de kleedkamer ons de hand te schudden en had maar één boodschap voor ons: ‘Vandaag moet de match tegen Zemst-Laar van ons zijn. De Beker van Zemst leeft hier echt en als je dan die overwinning pakt en de trofee daarna vol trots in de lucht steekt voor alle supporters en voor alle vrijwilligers van Elewijt, tja daar doe je het uiteindelijk voor. Ikzelf heb altijd in het Antwerpse gevoetbald en dus kende ik dit tornooi niet echt goed. Na een gesprek met Wim werd het me duidelijk dat deze wedstrijden heel prestigieus zijn en hoog in de vaandel worden gedragen.”

Indrukwekkende voetbalcarriere

En dat Thomas een meerwaarde wordt voor groenwit, is alleen maar toe te juichen, met zo’n indrukwekkende voetbalcarriere dat gezien mag worden. Hij startte als jeugdspeler bij Racing Mechelen en stroomde daarna met bravoure door naar Willebroek in derde klasse en Eendracht Zele in vierde. “De laatste vier jaar speelde ik drie seizoenen bij Groen Rood Katelijne in eerste provinciale en één jaar voor Sporting Tisselt in tweede. Ik ken Wim nog van mijn periode in Katelijne. Hij was daar mijn trainer en ik was absoluut fan van zijn tactische aanpak. We hielden door de jaren heen contact en hij zag naar aanleiding van dit seizoen dat ik bij Elewijt nog het één en ander zou kunnen betekenen voor de ploeg. Ik woon in Muizen en daarom leek het me geen slecht idee om dichter bij huis te komen voetballen. In een ultiem overleg met mijne ‘beste maat’, onze doelman Ken Vanhalle, hebben we samen besloten om te tekenen voor Groenwit. “Als gij tekent, teken ik ook, anders niet! Dat was mijnen deal met Ken.”

Ervaring en coaching

Dat Thomas naast zijn goed voetbal eveneens veel ervaring en coaching meebrengt naar KCVV, is toch wel een extra pluspunt voor de ploeg. “Tijdens één van mijn ontmoetingen met Wim vooraf, gaf hij al aan dat de ploeg achteraan sterker en completer moest worden met de nodige extra versterking. Groenwit investeerde de afgelopen jaren al in extra voetballende competentie. Met mijn inbreng wil ik deze jonge kern vanuit de verdediging wat extra ondersteuning geven door mijn ervaring en coaching. Mijn kwaliteiten? Ik ben een ‘prater op het veld’ en kan op die manier onze ploeg op sleeptouw nemen.”

“Als gij tekent, teken ik ook, anders niet! Dat was mijnen deal met Ken.”

Alle spelers broodnodig

Een vastberaden aanvoerder dus met een plan. “Als we tegen de beste ploegen in derde provinciale hoog druk zetten op de goede momenten, kunnen we misschien wel het verschil maken dit seizoen.” Al blijft Thomas toch realistisch. “Als Elewijt wil meedoen met de top, heb je het volledig seizoen alle spelers broodnodig. Ik hoop dat iedereen tot het eind van het seizoen blijft knokken. Onder die voorwaarde kunnen we echt iets betekenen.”

Derde of vierde plaats mogelijk

De mogelijkheid om dit seizoen voor de titel te gaan, daar houdt onze spilfiguur helemaal nog geen rekening mee, maar een derde of een vierde plaats moet mogelijk zijn. “Elewijt heeft dit jaar extra kwaliteit binnengehaald, dus moet je durven zeggen dat we dit seizoen wel kunnen meedraaien met de top. Als je ambitie hebt om kampioen te worden, moet je na het seizoen simpelweg de meeste punten pakken. Het zou dus heel dom zijn om nu al te zeggen dat we zouden kunnen meedingen voor de titel,” concludeert Thomas.

Morgen om 15u, start van de competitie op Mazenzele Opwijk! Succes gasten!

Meer nieuws