Groenwit gaat volop voor de zege tegen Hever

Groenwit kon na het puntenverlies tegen Steenhuffel afgelopen weekend alweer niet winnen tegen Steenokkerzeel. Onze jongens speelden 2-2 gelijk en gaven daarmee een 2-0 voorsprong te gemakkelijk uit handen. Elewijt ziet bijgevolg Mazenzele wat verder uitlopen in het klassement en moet vandaag tegen Hever enkele zeilen bijzetten. Olivier Maliwa, onze Nino, scoorde twee keer en hij beseft dat we onze tegenstander te veel onderschat hebben.

Er heerste  zondagnamiddag heel wat nervositeit  aan de Reggel want Groenwit slaagde er ondanks wat ultieme wanhoopsaanvallen op het einde van de wedstrijd niet in het verschil te maken tegen Steenokkerzeel. Het stond op dat moment al 2-2 met nog een kwartier te spelen. Thomas en Aubry hadden de ploeg al drie kwart wedstrijd naar voor geschreeuwd, terwijl Ricky de bal, na zijn  zoveelste doelpoging weer keurig klaar legde voor de bezoekende goalie, in de hoop het spel zo snel mogelijk terug op gang te trekken. Tevergeefs, Het bevrijdende doelpunt bleef uit en ontgoocheling alom bij Elewijt.

Accident de parcours

“Un accident de parcours,” vat Nino (foto) de wedstrijd tegen Steenokkerzeel samen. “We hebben de bezoekers te veel onderschat en zelf  niet met de juiste ingesteldheid gespeeld, “ beseft onze robuuste aanvaller. Hij stond zoals tegen Steenhuffel vanaf het begin mee aan de aftrap en was hoe dan ook alweer lucratief met zijn twee knappe doelpunten,  nog voor het half uur, telkens op aangeven van Aubry.

déjà vue 

Groenwit ging daarna misschien iets te gretig aan de slag om het verschil met de bezoekers nog wat meer uit te bouwen.  “Te overmoedig misschien want na de 2-0 kwamen we er voetballend niet meer uit.” aldus Nino. Steenokkerzeel profiteerde van de situatie en maakte net voor de rust de aansluitingstreffer. Een ‘déja vue’ gevoel. De bezoekers kwamen na het uur snel op gelijke hoogte. “We kregen achteraf nochtans veel ruimte en nog wat extra kansen naar het einde toe. Maar we hebben er niet genoeg gebruik van gemaakt en werden nerveuzer naarmate de tijd tikte.”  Steenokkerzeel speelde het spel, zelfs met tien man na een overtreding op Ricky, dan ook slim uit.

” Je  mag de tegenstander nooit onderschatten en op elk moment  goed geconcentreerd  blijven spelen, zelfs tegen een ploeg dat lager in het klassement staat.”

“Tja, uit zo’n wedstrijden moet je heel wat leren. Je tegenstander nooit onderschatten en op elk moment geconcentreerd  blijven spelen, zelfs tegen een ploeg dat lager in het klassement staat. Zo kan een team groter en beter worden.” Nino doet het met zes doelpunten op acht wedstrijden overigens niet slecht, maar heeft zo zijn ideeën met de gang van zaken. “Ik scoorde afgelopen seizoen ruim dertig doelpunten en daarom heb ik het soms wat moeilijk om vanop de bank te starten. Maar ik ben mentaal sterk en als ik de kans krijg, wil ik me op elk moment bewijzen, ‘Voilà, je suis là!”.

Tot het uiterste gaan

“Voor mij  dus zeer belangrijk, als ik dan mijn speelkansen krijg, te scoren op cruciale fases wat me tot nu toe wel aardig lukt,” aldus Nino, heel zelfverzekerd. Hoewel er toch nog wat werk aan de winkel is. “Ik wil ten alle tijden meedraaien in een topploeg, met het besef dat ik mij nog meer moet aanpassen aan mijn ploegmaten. Beter spelen in funktie van de ploeg met wat meer inspanning en blijven werken voor het team, kortom tot het uiterste gaan. Ik wil graag bevestigen en als het aan mij ligt  nog heel wat scoren en kampioen worden met Elewijt.” aldus Nino heel ambitieus.

Groenwit gaat deze namiddag op zoek naar de drie broodnodige punten op KFC Hever deze namiddag om 14u30.

Succes jongens!

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws