Geen stunt, maar toch klasse wedstrijd tegen Kraainem

KCVV verloor  de inhaalwedstrijd afgelopen zaterdag met 5-3 op het veld van Kraainem. Groenwit kreeg de nu al ongeslagen kampioenenploeg in derde provinciale, ondanks een knappe wedstrijd niet van hun voetstuk en keerde toch wat teleurgesteld puntenloos terug naar huis. “We verdienden op zijn minst een puntje,” klonk het bij Groenwit en Camiel Coosemans beaamde dit. Enige duiding  van onze aanvallende verdediger kon ik dus niet laten schieten en bij uitbreiding en als bonus een dubbelinterview met zijn broer Alexander.

5-3 was een te overdreven score,” beseft Camiel. “In het begin was het wat zoeken naar een goed systeem om de de thuisploeg het vuur aan de schenen te leggen. Maar eens het spel op gang, hebben we alles achteraan toch goed dicht gehouden.”

“Wij wilden de ploeg zijn die hier voor het eerst kwam winnen en wie weet viel op  Kraainem misschien het één en ander te rapen,”

Stunt

En ook aanvallend kwam Elewijt, met de klasse van onze aanvallers zoals Nick, Maher, ‘Nino’  en ‘Meutte’ wel aardig voor de dag. Het resulteerde bovendien  tot de openingstreffer voor Groenwit. Nick zette voldoende druk op de Kraainemse verdediging en zorgde voor de perfecte voorzet. ‘Nino knalde de bal knap binnen; 0-1 en een stunt leek in de maak! “Wij wilden de ploeg zijn die hier voor het eerst kwam winnen en wie weet viel op  Kraainem misschien het één en ander te rapen,” aldus Camiel. “En gezien de eerste helft waren we zelfs beter dan Kraainem”

Vermoeidheid

Hoe dan ook kregen we het doelpunt tegen, iets na het half uur en begon Kraainem aan een ‘inhaalrace’. Op het uur stond het zelfs 3-1. ” En als je dan achter komt,  begin je de vermoeidheid wel te voelen. We hadden al veel gelopen en veel van ons zelf gegeven en dan betaal je waarschijnlijk de prijs tegen een topploeg,” realiseert Alexander zich. “Maar we hadden nooit het gevoel, ‘Het is hier gedaan’!”

Aansluitingsstreffer

En terecht, want Nick scoort de aansluitingstreffer zo’n driekwart  ver in de wedstrijd en Groenwit dus terug in ‘business’. De thuisploeg zette, spijtig genoeg, dan toch de 4-2 op het scorebord en dan werd het moeilijk.

Rood

Hoewel, Elewijt vocht zich  alsnog aardig in de wedstrijd  en kwam op 4-3, door uitermate veel werkkracht  en  onze middenvelder Alexander die zijn  zoveelste aanval  aardig inzette. “Ik draaide gepast voorbij mijne man en kon mijn kwaliteiten kwa snelheid goed benutten, waardoor ik gepast kon voorzetten op ‘Meutte’. ”  Zijn wedstrijd eindigde  tevergeefs even later in mineur toen hij een tweede gele kaart aangesmeerd kreeg en dus rood. Elewijt de laatste minuten dus met tien man verder en waarschijnlijk daardoor  misschien de 5-3 tegen. “Ze hebben uiteindelijk hun tenen moeten uitkuisen,” beseft Camiel. ” We moesten zeker niet onderdoen voor Kraainem en met wat meeval had er zeker een gelijkspel ingezeten.”

Hard gewerkt

En Alexander was langs zijn kant toch wel opgezet met zijn spel, afgelopen weekend  en heeft een goed gevoel  nu met zijn vast stekje in de A kern. “Bij aanvang van het seizoen was ik een beetje teleurgesteld toen ik bij de B-kern belandde, maar ik heb me telkens honderd procent ingezet. Ik besefte dat ik nog wat tekort kwam voor het eerste team door mijn blessures in het verleden bij Kampelaar. Maar ik heb er hard voor gewerkt en dat werd door de coach geäpprecieerd. Dat deed veel deugd. Hier bij Elewijt kan ik elke week spelen en de sfeer zit hier erg goed,” besluit hij. Zowel Camiel als Alexander tekenden bij voor volgend seizoen, een opsteker van formaat!

Groenwit speelt deze namiddag om 15u uit op KFC Wezembeek!!! Succes……..

 

 

 

Meer nieuws