Eli Nuyts:”We zullen alles op alles zetten om de buit tegen Infinity binnen te halen”

Deze namiddag hoopt Groenwit met de komst van Infinity Vilvoorde nog eens de volle buit thuis te houden. Onze jongens lieten in de terugronde al wat punten liggen tegen  leider Mazenzele en afgelopen week nog op het veld van Delta Londerzeel. Eli Nuyts weet dat we meer verdienden tegen Delta, maar is finaal toch nog blij met het punt na een zenuwslopend slot. Hij beseft dat dit nog een moeilijk seizoen wordt en dat we elke wedstrijd opnieuw scherp moeten staan.

“Op basis van de eerste helft moesten wij tegen Londerzeel ongetwijfeld winnen,” concludeert Eli (foto). “We hadden het baloverwicht en de meeste drang naar voor”, aldus onze verdediger.” Het doelpunt viel dus zowaar aan de verkeerde kant na ruim een kwartier ver in de wedstrijd door een ongeconcentreerd individueel misverstandje. “Kjelle stuurde de bal iets te kort terug op Ken, waarvan de spits van Delta iets te gretig gebruik maakte.”

“Persoonlijk voelde ik niet zoveel druk. Ons spel zat heel goed en we voelden als team aan dat het tegendoelpunt wel zou komen.”

Vanaf dat moment werd het meer dan een uur ‘het net niet verhaal’ met heel wat doelpogingen en frustraties.  “Persoonlijk voelde ik niet zoveel druk. Ons spel zat heel goed en we voelden als team aan dat het tegendoelpunt wel zou komen.” Dat bleek ook een kwartier voor tijd.  Nadat Ken met twee belangrijke reddingen zijn netten vrijwaarde, scoorde Aubry knap de gelijkmaker. “Ik was enkele minuten vooraf gewisseld en het  was dus minuten lang nagelbijten vanop de bank. In een  vlaag van ontlading sprong ik met Wim uit de dug-out en we vlogen Aubry in de armen.”

Volwassen

Met nog tien minuten voor de boeg speelde Groenwit de wedstrijd uiteindelijk georganiseerd en volwassen uit. “We hadden misschien wel op iets meer gehoopt  en verdiend om een extra kloofje te maken met Delta, maar het puntje vasthouden was anderzijds op dat moment even belangrijk. Stel je voor dat we in de laatste minuten nog blind in de rug gepakt worden, dan wordt de achtervolging met Mazenzele wel echt geen eenvoudige opdracht.”

“Het zijn uitgerekend die ‘lager geklasseerde ploegen’ die bepalen of je uiteindelijk kampioen wordt of niet.”

Hiermee refereert Eli al naar het verder verloop van dit seizoen. “Het wordt alleszins nog een moeilijke terugronde en we zullen elke week scherp en fris aan de aftrap moeten staan om nog mee te doen voor de titel in derde. Mazenzele laat voorlopig niet veel steken vallen en dus zullen we tegen Infinity Vilvoorde alles op alles zetten om de drie punten thuis te houden. We mogen onze tegenstander zeker niet onderschatten. Infinity won afgelopen week toch wel verrassend van FC Malderen. Het bewijs dat ‘iedereen van iedereen’ kan winnen in de reeks. Het zijn uitgerekend die ‘lager geklasseerde ploegen’ die bepalen of je uiteindelijk kampioen wordt of niet.” besluit Eli.

De zege tegen Infinity Vilvoorde, daar tekenen we alleszins voor. De wedstrijd start om 14u30 aan de Reggel.

 

 

 

 

 

Meer nieuws