“Een zege tegen Zemst is een absolute ‘must’ “

Vandaag kijken we met de komst van FC Zemst weer uit naar een ‘topderby’ aan de Reggel.  Net op het juiste moment, want Elewijt kon na wat puntenverlies tijdens de afgelopen weken de draad weer opnemen  met een knappe 2-3 overwinning tegen KFC Hever. Jens en Kjelle  (foto met Camiel in de muur) beseffen dat de zege niet van leien dakje liep. Zij  hebben  hoe dan ook het volste vertrouwen in een thuiszege tegen onze buren.

Groenwit stond in augustus al eens oog in oog met Zemst tijdens ‘De Beker van Zemst’, toen met de gekende positieve afloop. Jens gaat er van uit dat het deze keer een volledig andere wedstrijd wordt. “Zij willen ongetwijfeld bij ons iets komen rechtzetten en bovendien is Zemst onze rechtstreekse concurrent op de vijfde plaats. Zij zullen er sowieso alles aan doen om de aansluiting met de top niet te verliezen.”

Gebrek aan concentratie en efficiëntie

“Een zege tegen Zemst is een absolute ‘must’,” volgens Kjelle. “Als je dit jaar wilt meedoen met de topploegen,moet je zo’n wedstrijd altijd winnen.” En daarmee verwijst onze ‘links back’ waarschijnlijk naar de wedstrijd tegen Hever, afgelopen week. Winnen tegen de ‘rode lantaarn’ zou vooraf een koud kunstje worden. Onze jongens kregen de zege  nochtans niet cadeau. “We gaven in de eerste helft iets te gemakkelijk doelpunten weg met een ‘frommelgoal’ en een penalty. Misschien wat gebrek aan concentratie en efficiëntie op bepaalde momenten, waarvan Hever dan ook dankbaar gebruik maakte.

“We zitten kwa puntentotaal nog op schema voor de titel, maar zo lang topploegen, zoals Mazenzele ook hun wedstrijden blijven winnen, zullen we iedere week moeten bevestigen.”

Jens vervolledigt zijn analyse:” Uiteindelijk hebben we de situatie met het beslissende doelpunt van ‘Vital’ wel rechtgetrokken en was er op het einde van de rit niets aan de hand. Maar we moeten beseffen dat we tegen ploegen zoals Mazenzele en Zemst  ‘die doelpunten’ niet te gemakkelijk weggeven. De kans dat we een scheve situatie dan kunnen herstellen, is heel klein.”

‘Klik’ met de ploeg

Wijze woorden van onze linkerflank. Jens speelt zijn eerste seizoen op Elewijt. Hij besliste na een carrière op Delta Londerzeel en Leest voor Groenwit te komen voetballen. ” Ik was  na tien seizoenen op Delta wat uitgekeken op de ploeg en wilde een andere uitdaging. Thomas Rijpens belde me met de vraag of ik de overstap naar Elewijt wou overwegen. Na een gesprek met Wim, zag ik de transfer dan ook volledig zitten. En er was meteen al een super leuke ‘klik’ met heel de ploeg en in het bijzonder met Kjelle en Dautzen.

Carte blanche

Kjelle daarentegen had al wat voetbalervaring bij Elewijt en koos, na twee seizoenen bij Machelen, terug voor Groenwit. “Ik belandde daar verleden jaar naast de ploeg en kreeg van Rudy ‘carte blanche’ om terug te keren. Een beslissing dat ik met beide handen aangreep. Achteraf bekeken een goede beslissing omdat we kwalitatief een goede groep hebben met heel wat kwalitatief knappe spelers,een ploeg met heel wat ambitie naar de toekomst.”

Elke week onze wedstrijd spelen

Een top drie dit seizoen moet zeker kunnen dit seizoen,” concludeert Kjelle. “Ik wil ons zeker nog niet tot titelkandidaat bombarderen, zoals Mazenzele al wel deed in de media. We moeten elke week onze wedstrijd spelen en zoveel mogelijk punten proberen te halen en we zien wel waar we eindigen.”

Op schema

Ook Jens heeft zo zijn visie naar deze competitie toe. “We zitten kwa puntentotaal nog op schema voor de titel, maar zo lang topploegen, zoals Mazenzele ook hun wedstrijden blijven winnen, zullen we iedere week moeten bevestigen.”

Dat kan dus nu al, thuis tegen Zemst, een derby om naar uit te kijken, deze namiddag om 14u30!!!

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws