Aubry: “Ik scoorde voorheen al tegen Asse ter Heide, misschien is dat voor vandaag een goed voorteken.”

Deze namiddag speelt Elewijt uit op het veld van KVC Terheide,  op zoek naar bevestiging na de knappe 6-0 thuiszege tegen Infinity. Groenwit hield in de heenronde tegen Asse al netjes de drie punten thuis, dus lijkt de wedstrijd vandaag op papier  wel een haalbare kaart. Aubry Crock is enigszins realistisch en beseft dat het vandaag weer ‘werkendag’ wordt. “Asse ter Heide is geen gemakkelijke ploeg om tegen te spelen. We zullen dus extra scherp moeten staan.”

En meteen geeft onze ‘box to box speler’ zijn visie weer naar het vervolg van dit seizoen. “De terugronde zal  sowieso nog bikkelhard worden, nog moeilijker dan de heenronde. Onze tegenstanders in derde weten nu dat we aan de top meedraaien en gaan hun plannen in die zin naar ons toe dan ook wijzigen. Ze zullen tactisch waarschijnlijk wat bijstellen en eerder voor een  goed resultaat spelen in plaats van te  willen winnen. Zulke wedstrijden openbreken wordt dus niet gemakkelijk.”

Ik ben een  ‘pur sang’ winner. Ik ga voor elke zege en als het dan ook eens tegenslaat ben ik dan ook efkens ‘rot irritant’. Vraag dat maar aan mijn ploegmaten.”

Aubry ziet hoe dan ook heel wat kwaliteiten binnen deze ploeg om Mazenzele tot het eind van de competitie ‘het vuur aan de schenen te leggen.’ “We hebben dit seizoen met de komst van heel wat ervaring een super sterke groep, zowel op het veld als naast de lijnen. Deze groep is een totaalpakket van ervaring en voldoende leiderschap tijdens de wedstrijden en dat is ook nodig. Vorig seizoen ontbrak dit wel waardoor we steeds in die ‘middenmoot’ bleven hangen.”

Concurrentie

Maar de concurrentie binnen de ploeg blijft toch wel een belangrijk gegeven volgens Aubry: “Niemand is zeker van zijn plaats. Iedereen moet elke week weer heel scherp staan om zijn plaats in het team te verzekeren. Dit kan Groenwit alleen maar sterker maken en dus naar een hoger niveau tillen.

Hard knokken

Een niveau om misschien wel mee te dingen naar de titel? “Tja, we moeten gewoon verder doen en elke week weer hard knokken. Als uiteindelijk blijkt dat een ploeg beter doet dan wij, dan moeten we tegen die mannen zeggen, ‘Chapeau’, goe gedaan. Hoewel, eigenlijk ben ik een  ‘pur sang’ winner. Ik ga voor elke zege en als het dan ook eens tegenslaat ben ik dan ook even rot irritant. Vraag dat maar aan mijn ploegmaten.”

Aubry scoorde al tegen Asse Ter Heide, misschien een goed voorteken naar de wedstrijd, vandaag om 15u.

Veel succes mannen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws