“We mogen tegen Malderen niet dezelfde fouten maken als tegen Mollem”

Deze namiddag staat Elewijt weer voor een niet te onderschatten opgave. Groenwit speelt uit op KFC Malderen, een belangrijke test met de topper tegen Mazenzele in het vooruitzicht. Met een zege op zak kunnen onze jongens volgende week de druk tegen de leider nog wat extra opvoeren. Dautzen Jaspers (foto)blijft hoe dan ook rationeel. ” Als iedereen zijn taken goed uitvoert, moeten we van niemand schrik hebben.” Een wijs besluit na het interview aan mijn tafeltje.

“We kwamen tegen Mollem in de eerste helft dikwijls ‘ne stap’ te laat waardoor we de bezoekers de kans gaven om te voetballen. En dat bleken ze ook nog te kunnen,” begint Dautzen zijn relaas.  “Vandaar dat we nauwelijks kansen creërden. Maar we hielden heel verstandig  de ‘nul’ achterin en wonnen uiteindelijk door fysisch overwicht.”

Nooit gepanikeerd

Groenwit maakte inderdaad het verschil op het einde van de wedstrijd met twee knappe treffers van Nino. “Wim wijzigde na de pauze zijn tactische plannen, waardoor Nino, in de tweede helft ingekomen, naar voor  werd gestuurd en weer efficiënt scoorde.” Dautzen beseft dan ook dat dit de verdienste was van een team met heel wat maturiteit dit seizoen. “We spelen dit seizoen met een volwassen ploeg, een ploeg met veel ervaring, waardoor we drie kwart wedstrijd nooit panikeerden. Het beslissende doelpunt moest en zou er wel komen.” En zo geschiedde.

Als je wilt meedoen voor de titel krijg je nooit cadeautjes. Maar zolang iedereen zijn taken goed uitvoert, moeten we van niemand schrik hebben.

Dautzen beseft hoe dan ook dat het vandaag beter moet. “We moeten tegen Malderen toch wel iets scherper aan de wedstrijd beginnen en misschien sneller dat ‘goaltje’ kunnen maken. Mocht het doelpunt dan toch pas in de laatste minuut vallen, kan ik daar mee leven, zolang we de wedstrijd  over de hele lijn kunnen controleren.”

Wedstrijd per wedstrijd

Onze verdediger wil nog niet te ver vooruitkijken en specifiek naar de wedstrijd tegen Mazenzele. “Eerst moeten we ons focussen op Malderen en dan zien we wel. We moeten wedstrijd per wedstrijd bekijken. Als je wilt meedoen voor de titel krijg je nooit cadeautjes. Maar zolang iedereen zijn taken goed uitvoert, moeten we van niemand schrik hebben.”

“Er is maar één plezante compagnie en dat is Elewijt.”

Een echte pronostiek tegen Mazenzele houdt Dautzen wijselijk nog binnenkamers, maar een ‘goed verstaander’ weet dat een overwinning wel eens een kantelmoment kan worden dit seizoen. Twee wedstrijden voor de winterstop wordt het dus nog eventjes tandenknarsen.  En vandaag  dus al tegen Malderen.

Om het met zijn eigen woorden te zeggen: “Er is maar één plezante compagnie en dat is Elewijt.”

‘Go on’ gasten, veel succes deze namiddag.

 

 

 

Meer nieuws