Groenwit dit weekend mogelijk alleen op kop in derde

Groenwit speelt vandaag weer voor de volle buit op het veld van SV Kobbegem. Ietwat uit een ‘comfortzone’ gezien een wedstrijd op zaterdagavond onder kunstlicht en synthetisch veld. Op papier hoe dan ook een haalbare kaart, aangezien we al een vlekkeloos parcours aflegden tot nu toe met schitterende zeges tegen Keerbergen en Sint Jozef Londerzeel.  Ricky Coertjens,nu al vijf wedstrijden in topvorm en super gedreven, blijft hoe dan ook voorzichtig. Hij kwam gezellig aanschuiven aan ‘mijn interviewtafeltje’ en liet zich weer eens lekker gaan.

“Elke wedstrijd moet gespeeld worden en we bekijken  het match per match,” aldus Ricky. Onze aanvaller met heel wat voetbalkilometers op zijn teller, weet maar al te goed dat we tegen Sint Jozef weer knap voetbal speelden. Onze jongens stonden al na tien minuten  2-0 voor via Arnaud Bras. “Ik denk dat we kwalitatief het verschil direct maken met ‘den Bras’ die de bal binnen kegelt vanaf de tweede lijn. Het bewijs dat Elewijt niet alleen scoort via de spitsen. Elke speler binnen de ploeg heeft zijn waarde en op dit moment doet iedereen zijn taak en dat is subliem!

“Het verschil met de wedstrijd tegen Keerbergen is dat we  match tegen Sint Jozef binnen de dertig minuten afmaken. Daarna hebben we de match gedurende zestig minuten verstandig uitgespeeld.”

Kjelle en Sammy verdubbelden de score vanaf via penalty’s en beslisten zo de wedstrijd al na een half uur.  4-0 en nog eens een ‘clean sheet’ voor Ken Vanhalle. Daarmee trekken we de lijn door na de destructieve zege tegen Keerbergen met 1-5. “Het verschil met de wedstrijd tegen Keerbergen is dat we de match tegen Sint Jozef binnen de dertig minuten afmaken. Daarna hebben we de match gedurende zestig minuten verstandig uitgespeeld.”

Taken uitvoeren

Ricky  trekt dan ook zijn conclusies na vijf speeldagen. “Tegen ons wilt geen één ploeg dit seizoen vroeg in de wedstrijd achter komen.” Het resultaat van een team ‘waarin alles klopt’. “Als je van boven wilt eindigen, moet iedereen zijn taken uitvoeren. Zo verlangt Wim van mij dat ik ‘aanvaller ben, maar tevens ook verdediger. En geloof me, ik ben ook na de wedstrijd fysiek ten einde.”

Tegen ons wilt geen één ploeg dit seizoen vroeg in de wedstrijd achter komen.”

Derde long

Ricky, dus waarschijnlijk met een ‘derde long’? een kwestie van ervaring na zoveel jaren topvoetbal achter de rug. Met een erelijst van clubs zoals tweede klasse Antwerp op den Bosuil en daarna nog Berchem, Katelijne, Zwarte Leeuw, Leest en Strombeek. Om daarna nog een carrièreswitch te overwegen bij Elewijt. ” Tja, dat is keuzes maken in het leven. Ik woon nu samen met mijn gezin in Houtem bij Vilvoorde en ben hier komen praten met de voorzitter en onze coach. zij gaven mij zoveel vertrouwen en goesting om bij Elewijt te komen spelen en tot vandaag heb ik nog geen seconde spijt van mijn keuze. Dit is een vriendengroep, eerlijk en open en dus zeker geen ‘uitbolverhaal’. Ik zit hier op de juiste plaats op het juiste moment. En als alles meezit droom ik van een carrière bij Groenwit in eerste provinciale.”

Als dat geen positieve gedachten zijn! Vanavond kan KCVV een stap in de goede richting zetten met een zege op Kobbegem.

Succes gasten!

 

 

 

 

Meer nieuws