Groenwit start met zege tegen Mazenzele-Opwijk.

Deze namiddag speelt Groenwit een interessante thuiswedstrijd tegen Delta Londerzeel. Delta is volgens velen titelkandidaat en voor Wim D’hondt dus ‘de eerste grote test’ dit seizoen. Overigens kampt de ploeg nu al met enkele gekwetsten. Zo  moest Sammy Abdellah afgelopen week langs de kant blijven met een lichte ontsteking aan de linkerkuit. Onze centrale verdediger liet de training op dinsdag uit voorzorgen aan zich voorbijgaan en schoof mee aan ‘de tafel’ om  nog eens terug te blikken naar de wedstrijd tegen Mazenzele-Opwijk.

“De eerste wedstrijd al meteen moeten missen, dat was echt niet plezant. Vandaag laat ik de kuit nog even rusten en vanaf donderdag probeer ik dan rustig weer op te bouwen. Hopelijk geraak ik dan voldoende fit voor zondag.” begint Sammy (foto hierboven) het interview

Tegenwoordig zijn er te weinig grensrechters voorhanden  en  dan krijgt ‘den arbiter’ wat extra druk om delicate beslissingen te beoordelen.”

Hoedanook was hij als ‘trouwe supporter voor de gelegenheid’ mee afgereisd naar Mazenzele en zag hij  Groenwit negentig minuten knap voetbal spelen. Onze jongens kwamen halverwege de eerste helft met een snelle doorbraak van Nick de Letter ‘zalig’ op voorsprong. Een opsteker van formaat, hoewel Mazenzele net voor de pauze alsnog tegen scoorde vanaf de elf meter. “Ik vond de strafschop niet echt terecht, maar ja wat wil je. Soms is het niet gemakkelijk voor de scheidsrechter om een spelfase juist te beoordelen en daarom zijn de grensrechters zo belangrijk. Het probleem is dat er tegenwoordig te weinig grensrechters voorhanden zijn en  dan krijgt ‘den arbiter’ wat extra druk om delicate beslissingen te beoordelen.” gaat Sammy verder. “Gelukkig pakt Ken even later nog ne goeien bal van Mazenzele, anders stond het 2-1 voor de rust en dan krijgen we misschien een ander wedstrijd.”

Kantelmoment

Het kantelmoment allicht van de wedstrijd, want na de rust ging Groenwit resoluut voor de winst met een knap schot van Ricky Coertjens.  Sammy heeft dan ook heel wat bewondering voor onze aanvaller, ‘pur sang’! “Ik heb met Ricky op Leest al samen gespeeld en ik wist dus al dat hij er negentig minuten ‘vollenbak voor gaat. Zoals tegen Mazenzele loopt hij er drie à vier verdedigers moeiteloos af en maakt hij simpelweg af. Dat is zijn kwaliteit, zijn doorzettingsvermogen, nooit opgeven. Aan zo iemand kunnen we ons als groep optrekken.” David Puttemans, ingevallen in de tweede helft, maakte met zijn ‘superieure lob’ onze tegenstander helemaal lam en zo komt KCVV na de eerste wedstrijd al mee aan de leiding in het klassement.

Conclusie

Sammy trekt dan ook zijn conclusie na de wedstrijd. “Ook al ging het na de gelijkmaker van Mazenzele wat minder, we hebben in de tweede helft de draad weer opgepakt en uiteindelijk die overwinning binnen gehaald en dat tegen een top 5 ploeg en op verplaatsing. Dat kan toch tellen!”

Ik heb het gevoel dat Elewijt door juist ‘die gerichte transfers’ door te voeren, rijper is geworden.

Ik ben vorig seizoen al enkele keren komen zien naar de wedstrijden van Elewijt en ik  zag toen  al een heel super gemotiveerd team aan het werk. Maar ik heb het gevoel dat Elewijt door juist ‘die gerichte transfers’  dit seizoen door te voeren, rijper is geworden. We hebben een goede kern met een goede samenhang, iedereen wilt voor elkaar knokken, verbaal en meer coaching op het veld, jongens op het veld die opbouwende kritiek gemakkelijker aanvaarden en je merkt dan ook dat spelers die raad met veel overgave opvolgen. Kortom deze groep is ‘volwassen’  genoeg en klaar om zeker met de top mee te draaien.”

Heel wat voetbalgeschiedenis

Sammy, aldus met zijn hoopvolle positieve insteek, is zowaar niet aan zijn proefstuk toe met al heel wat voetbalgeschiedenis achter de rug. Hij rolde als jonge knaap in het voetbalmilieu dankzij heel wat voorbeelden uit zijn nabije familie, zoals zijn oom Nacer op nationaal en internationaal niveau als vaste waarde bij Marokko en het WK ’94 als hoogtepunt. “Maar ook mijn vader speelde bij KV Mechelen. Door blessures moest hij spijtig genoeg afhaken.!” Genoeg maturiteit  dus voor Sammy om zelf veel voetbaltalent uit te bouwen. Vanaf zijn vierde speelde hij bij de jeugd van KV en groeide via Rita Berlaar en Lierse door naar Racing Mechelen. “Ik speelde daar bij de reserve in derde klasse en ondertekende op mijn achttiende een contract voor vier seizoenen bij de A ploeg. Daarna keerde Sammy terug naar provinciale bij Walem en uiteindelijk  voor nog negen seizoenen bij Rapid Leest.

Overstap naar Elewijt

“Op die manier heb ik Thomas, Ken en Arnaud leren kennen. Toen ik vernam dat zij de overstap naar Elewijt zouden maken, ben ik mee op de boot gesprongen. Ik ben 35 jaar en woon nu in Hever. Redenen genoeg dus om mijn steentje bij te dragen voor Groenwit, temeer omdat ik op voorhand wist dat dit een goeie groep ging worden.”

Een ploeg op het veld

En mits zijn kuit het voldoende doet nu zondag, staat Sammy toch vol vertrouwen aan de aftrap. “Ik hoop dat we Delta Londerzeel meteen kunnen vastzetten, meteen laten zien dat we een ploeg op het veld hebben. Ik ken alleszins de coach van Londerzeel en ik weet dat hij zeker niet gerust is om hier op Elewijt te komen spelen.”

Hoopvolle gedachten en dus een leuke namiddag om naar uit te kijken! De wedstrijd start om 15u aan de Reggel!!

 

 

 

 

 

Meer nieuws