Groenwit goed op dreef na de winterstop

Deze namiddag speelt KCVV thuis tegen Asse Ter Heide. Kan Groenwit ook vandaag de drie punten thuis houden? Elewijt staat met een twaalf op vijftien niet onaardig op de zesde plaats en met de riante 2-5  uitzege in de heenronde  wordt de wedstrijd deze namiddag een haalbare kaart. Nick De Letter blijft er hoe dan ook nuchter bij en beseft dat elke wedstrijd  ‘moet’ gespeeld  worden. Ik interviewde onze aanvallende middenvelder afgelopen vrijdag over de wedstrijd tegen FC Beigem waar we  met 1-2 wonnen.

“We mochten de wedstrijd tegen Beigem zeker niet verliezen om de voeling met de ‘top zes’ niet verliezen.”, weet Nick. Hij scoorde afgelopen zondag zijn vierde doelpunt voor Elewijt en begint stilaan echt door te breken in het team. Nietemin geeft hij ook toe dat de wedstrijd niet van een leien dakje liep. “Grotendeels te wijten aan het slecht liggend veld op Beigem. Op sommige plaatsen lagen er vijvers, waardoor gemakkelijk voetballen niet mogelijk was.”

Efficiënt

Onze jongen lieten er zowaar geen gras over groeien en kwamen net voor het half uur toch knap op voorsprong. ” ‘Nino’ viel aan vanop  rechts en zette voor. Ik stond net goed en  plaatste de bal efficiënt in het doel”, aldus Nick. Een voorsprong van korte duur  want Beigem kwam net voor de pauze langszij. “Een stomme goal tegen en dan gaan we dan ‘weer’ met een gelijkspel de rust in’, gaat hij wat ontgoochelend door met zijn analyse. “Maar gelukkig  zet Maher net na de rust weer orde op zaken met een doelpunt vanuit hoekschop.”

Conditioneel tekort

Groenwit  dus 1-2 voor en de zege binnen, al weet Nick dat Elewijt tot op het einde nog moest knokken voor de drie punten. “Ik weet niet wat er gebeurde, maar misschien kwamen we conditioneel wat te kort na negentig minuten. Beigem kwam uiteindelijk nog opzetten en knalde in extremis nog tegen de lat. “Maar we hielden stand mede dankzij onze goed keepende Lorenz!”

Als er naar volgend seizoen nog meer versterking bijkomt, zie ik Elewijt nog evolueren naar een een topplaats in het klassement, waarom geen top 3!”

 

Snelheid

Voor Nick  met zijn vierde doelpunt  dit seizoen alleszins een geslaagde wedstrijd en zijn geleverde inspanningen bij Elewijt beginnen stilaan vruchten af te werpen. ” Na mijn knieproblemen, waardoor ik lang out geweest ben, kan ik nu weer vrij spelen. Voor en na elk wedstrijd voel ik geen pijn meer en dat maakt een groot verschil. Ik verbaas mezelf telkens dat ik aanvallend genoeg snelheid kan creëren, een troef dat ik vroeger niet had.”

Overgangsperiode

Naar de toekomst toe heeft onze middenvelder goede verwachtingen voor Elewijt! “Onze ploeg zit dit seizoen in een overgangsperiode gezien de trainerswitch  met Wim en de komst van een heel wat nieuwe spelers dit seizoen. Als er naar volgend seizoen nog meer versterking bijkomt, zie ik Elewijt nog evolueren naar een een topplaats in het klassement, waarom geen top 3!” concludeert Nick.

Om drie uur speelt Groenwit  dus thuis tegen KVC Asse Ter Heide.

Allen op post!!

 

 

Meer nieuws