Groenwit toch nog voor ‘de stunt’ tegen Herent?

Vandaag speelt KCVV thuis tegen K.F.C. Herent. Kan Groenwit met nog twee moeilijke wedstrijden voor de boeg nog eens stunten tegen de leider in het klassement en nu al zeker van de titel? Het zou misschien wel eens kunnen want Elewijt verloor  afgelopen weekend dan wel op het veld van  Tremelo met 3-2, maar speelde zeventig minuten lang knap en dominerend voetbal.  Camiel Coosemans beseft dat we toen drie kostbare punten lieten liggen. Ik blikte samen met onze ‘aanvallende back’ even terug naar zaterdag, 6 mei met de hoofdvraag waarom we de wedstrijd uiteindelijk nog uit handen gaven.

“Tja we stonden dan weer op achterstand, maar ‘anders dan anders‘ reageerden we goed en bleven we aanvallen!”

Na de overweldigende 7-0 overwinning tegen Keerbergen, twee weken geleden, had Gunter , voor de wedstrijd maar één boodschap voor zijn team: ‘het spel van de vorige matchen aanhouden‘! Wat aanvankelijk aardig lukte. Tremelo, derde in het klassement en als favoriet aan de aftrap, kreeg met Groenwit op bezoek nauwelijks vat op de wedstrijd. “Wij spelen meestal gemakkelijker tegen een ploeg dat zelf ook mee voetbalt, waardoor er voor ons ook meer ruimte ontstaat,” aldus Camiel.

Goesting om te voetballen

Op het half uur kreeg Elewijt hoe dan ook, wat onverwacht, een penaltydoelpunt tegen. “Tja we stonden dan weer op achterstand, maar ‘anders dan anders‘ reageerden we goed en bleven we aanvallen!”, gaat onze 19-jarige verdediger uit Kampenhout verder. “Tremelo was zaterdag niet de ploeg zoals ik ze vooraf had verwacht en daar haalden wij veel motivatie uit en in die zin ‘nog meer goesting om te voetballen‘.”

Erop en erover

En dat bleek want vijf minuten voor de pauze scoorde Jorn knap tegen. “Erop en erover” dacht Benjamin Bassa.  Hij knalde zowaar de 1-2 op het bord! En ook Camiel was overtuigd dat we deze match niet meer uit handen mochten geven. “Na het doelpunt van B.J. zag ik vertwijfeling bij Tremelo, op en rond het veld. Het was het moment om er nu vol voor te gaan, onze ‘kop ervoor te smijten‘ en om dit zeker vast te houden!”

Elewijts

En hoe ‘elewijts‘ kan een wedstrijd voor groenwit uiteindelijk aflopen wanneer Tremelo twintig minuten voor het einde toch nog heropleeft met een perfect geplaatste vrije trap en even later in extremis nog de 3-2.  “Heel zuur,” beseft Camiel. “Waarschijnkijk weer een verslapping wegens gebrek aan concentratie naar het einde toe en toch nog wat teveel persoonlijke fouten. Dat is  typisch Elewijt zeker?”.

Geconcentreerd  blijven

En de oplossing naar de wedstrijden tegen Herent en KDN United toe  is volgens Camiel heel erg simpel. “De negenig minuten vol geconcentreerd blijven en zo weinig mogelijk individuele fouten maken.”  En Stiekem hoopt Camiel   al op een stunt deze namiddag. “Herent is nu al kampioen en misschien zullen ze dan niet meer hun sterkste ploeg opstellen en wie weet? Alleszins gaan we voor de zege, maar een punt tegen de leiders zou al niet slecht zijn.”

De wedstrijd start om 15u aan de Reggel!

Meer nieuws