Zware afstraffing tegen VK Berg-Op

KCVV speelt deze namiddag thuis tegen KSC Keerbergen. Meteen een welgekomen gelegenheid om de drie punten thuis te houden tegen de ‘rode lantaarn’ , hoewel! Groenwit kreeg afgelopen zondag een zware afstraffing aan de broek op het veld van VK Berg-Op met 6-2 en gezien heel wat spelers inclusief coach Gunter Vercammen na dit seizoen vertrekken, rijst de vraag of onze A ploeg nog wel voldoende gemotiveerd is zich nog eens in de strijd te werpen aan de Reggel. Deze week had ik een gesprek met Lorenz Vermeêre, in het doel van Groenwit ter vervanging van de gekwetste Nico Reszczynski, over de reden van de recentste nederlaag en zijn ambitie bij Elewijt. Hij beloofde hoe dan ook om bij de club te blijven!

Onze 17 jarige beloftevolle doelman uit Vilvoorde viel dit seizoen al een paar keer in, maar mocht met de knieblessure van Nico,  tegen FC Perk en HO Veltem al volop zijn kans gaan.  “Ik kreeg toen het vertrouwen van Gunter en dit was voor mij een extra motivatie.  Dit is mijn ‘kans’ en ik  ‘zal’ er staan,” aldus een zelfverzekerde Lorenz. “In  Perk waar we 3-3 gelijk speelden, was  het nog wel even stressen, maar na de wedstrijd voelde ik mij helemaal goed in mijn vel tussen spelers die uiteindelijk een stuk ouder zijn dan ikzelf.”

Moeilijke wedstrijd

Dat het ritme in derde provinciale een stuk hoger ligt dan in vierde, ondervond  Lorenz pas goed tijdens de wedstrijd tegen VK Berg-Op, afgelopen zondag. Elewijt kwam al vanaf de eerste minuut op achterstand met een penaltydoelpunt van de thuisploeg. “Dat gaat dan direct in je hoofd spelen en je weet dat het vanaf dan nog een moeilijke wedstrijd wordt,” aldus Lorenz.  “Het zelfvertrouwen viel  na het doelpunt even weg, maar ik probeerde zo snel mogelijk de ‘klik’ te maken en mijn medespelers weer op sleeptouw te nemen, wat uiteindelijk niet gelukt is.” Het werd inderdaad een harde wedstrijd op een weliswaar moeilijk bespeelbaar veld. Elewijt werd in de eerste helft zowat volledig onder de voet gelopen en aan de rust stond de thuisploeg al 4-0 voor  met daar tegenover slechts één zuinige doelkans voor Jorn.

Zware cijfers

In de tweede helft probeerde Groenwit hoe dan ook het tij wat te keren met aktiever voetbal en twee knappe tegendoelpunten van Niels Verbeeck. “We hoopten de wedstrijd toch nog te kunnen omkeren en speelden de bal beter rond en tja,… in voetbal weet je maar nooit hé.” gaat Lorenz verder.” Te laat evenwel want Berg-Op scoorde de 5-2 en zette in extremis nog de 6-2 op het bord. Een nederlaag met zware cijfers en Lorenz trekt zijn conclusies uit deze wedstrijd. ” Als we op achterstand komen zouden we als één ploeg mentaal sterker moeten staan en  de knopjes meteen moeten kunnen omdraaien. Dit is er het afgelopen weekend spijtig genoeg niet uitgekomen.”

“Ik hoop naar volgend seizoen bij de eerste ploeg te blijven want ik voel me heel gelukkig bij Elewijt, ik speel terug met veel plezier. Het voelt echt aan als een familie!”

Ambitieus

En dat Lorenz nog ambitieus is naar de toekomst toe, leidt geen twijfel. “In elke match moet je er als keeper staan, ‘no matter what‘, gewoon knallen en zien dat je je taken goed uitvoert en natuurlijk op het juiste moment!  Ik krijg bovendien nu de kans om met oudere spelers te voetballen en daar kan ik veel van leren.” beseft hij.

Eerste ploeg

Bij Groenwit voelt onze talentvolle doelman zich goed in zijn vel. ” Ik hoop naar volgend seizoen bij de eerste ploeg te blijven want ik voel me heel gelukkig bij Elewijt, ik speel terug met veel plezier!. Het voelt  echt aan als een familie, wat destijds bij mijn andere clubs minder het geval was: veel druk, altijd maar presteren of anders ‘daar is de deur’!”

KCVV speelt straks thuis tegen KSC Keerbergen om 15u!

Meer nieuws