Groenwit herpakt zich met zege tegen Begijnendijk

Deze namiddag speelt KCVV  een belangrijke wedstrijd, thuis tegen ERC Hoeilaart! Na de zege op KFC Begijnendijk, afgelopen zondag, kan Groenwit mits een zes op zes wat orde op zaken zetten en  weer bij de middenmoot in het klassement aansluiten. Want met slechts 7 op 24 punten na de winterstop, staat Elewijt  op dit moment pas twaalfde in het klassement. Te ondermaats! Groenwit verdient namelijk en stevigere plaats hogerop!  Om wat meer duidelijkheid te krijgen omtrent deze situatie had ik deze week een gesprek met onze aanvoerder Evert Vandenwijngaert na de  overwinning tegen Begijnendijk.  Maar eerst en vooral zijn reactie over het vertrek van onze coach Gunter Vercammen na een onderlinge overeenkomst met het bestuur.

” Gunter heeft toch nog de ambitie ‘het vuur’ in de ploeg te houden en dat typeert hem. Schitterend dat hij dat wil doen “

“We vernamen het nieuws van het vertrek van Gunter net voor de wedstrijd, thuis tegen Eizer,” aldus Evert. “Totaal onverwacht, want zelfs ‘ikzelf’ had er nooit bij stilgestaan dat een ontslag tot de mogelijkheden zou horen.” Gunter  beloofde hoedanook  om zijn taak als coach tot het einde van dit seizoen  volledig uit te dienen en Evert beaamt dit. ” Gunter heeft toch nog de ambitie ‘het vuur’ in de ploeg te houden en dat typeert hem. Schitterend dat hij dat wil doen ” gaat Evert verder; “Daar moeten wij ons als ploeg aan optrekken!”

Diepe spits

En dat bleek dus ook afgelopen zondag tegen KFC Begijnendijk. Onze jongens probeerden vanaf het begin de druk hoog te leggen op een moeilijk bespeelbaar veld. Gunter viste Nick De Letter (foto boven), na een lang aanslepende beenblessure weer op in de A kern met het plan hem zo diep mogelijk in de spits te laten spelen. Een ongebruikelijke situatie. “Vroeger had Nick eerder een centraal verdedigende funktie, maar in de eerste wedstrijd na zijn blessure mocht hij mee diep in de spits, “aldus Evert.  Hij kan, gezien zijn snelheid,  de tegenstander veel pijn doen en dat heeft hij afgelopen week heel goed gedaan”, zegt Evert.  Deze tactische zet  wierp meteen zijn vruchten af! Net voor het half uur zette Jorn de bal voor naar de tweede paal waar Nick,  goed meegevolgd,  knap binnenkopte.

Slecht bespeelbaar veld

Groenwit trok het élan verder in de tweede helft, maar doelpunten bleven uit. “Omwille van het slechtbespeelbaar veld allicht “, gaat Evert verder. “We lieten spijtig genoeg nog heel wat kansen liggen, maar het belangrijkste was de drie punten pakken tegen Begijnendijk.”

Voldoende motivatie

“Ik moet toegeven  dat  7 op 24punten veel te weinig is,” weet Evert, “Onze ploeg is nochtans kwalitatief beter dan vorig seizoen, maar waarschijnlijk is het gemis aan een ‘leider’ op het veld wel één van de oorzaken”. Evert bevestigt hoedanook dat de motivatie nog voldoende aanwezig is in de ploeg. “Zelfs na een verloren wedstrijd, komen we telkens weer naar de training met het gevoel dat we meer verdienen dan waar we nu staan! En dan gaan we er vollenbak voor naar de volgende wedstrijd toe. Met de overwinning tegen Begijnendijk kregen we uiteindelijk toch ‘loon naar werk’,”

Bevestiging

En hopelijk kan KCVV dan ook bevestigen,  deze namiddag thuis tegen ERC Hoeilaart! “We moeten de zege tegen Begijnendijk omzetten in positieve energie. Uitgezonderd Robin, geschorst, kan Gunter weer rekenen op een volwaardig team en dan is een 6 op 6 zeker mogelijk!” besluit Evert nog.

De wedstrijd start deze namiddag om 15u!

 

 

Meer nieuws