KCVV in een eindeseizoens ‘Burn-out’?

KCVV had zich het einde van het voetbalseizoen waarschijnlijk helemaal anders voorgesteld. Elewijt bleef  afgelopen zaterdag met een 1-2 nederlaag thuis tegen KV Tremelo alweer puntenloos achter en zakt bijgevolg naar de twaalfde plaats in de rangschikking. Te ondermaats gezien Groenwit sinds februari slechts 2 op 24 punten behaalde. Het behoud in derde provinciale is dan wel verzekerd, niettemin heeft coach Gunter Vercammen nog veel werk voor de boeg om zijn A-elftal weer op te laden voor de twee laatste wedstrijden en in het bijzonder de  wedstrijd thuis tegen FC Zemst. Johan Laloup heeft op zijn beurt sleutelwerk aan zijn B-team aangezien de ploeg verleden week forfait moest geven tegen K.O. Begijnendijk wegens een tekort aan spelers. Een uitgelezen moment dus om de beide trainers te confronteren met de stand van zaken.

Enkele weken terug, op 9 april liet Elewijt ook al kostbare punten liggen, thuis tegen H.O. Veltem. De match eindigde toen op 3-5. Onze jongens kwamen ondanks een 1-3 achterstand in de eerste helft nochtans aardig terug in de match met een blitsoffensief. Gunter is er van overtuigd dat er voldoende kwaliteit  en strijdvaardigheid in de groep zit en dat de jongens voor elkaar door het vuur gaan. Maar blijkbaar is dit niet voldoende om mee te draaien aan de top. “We komen telkens te snel en te gemakkelijk op achterstand. Op het moment dat we toch nog terugkomen zoals tijdens de wedstrijd tegen Veltem, maken we te veel crusiale fouten en zijn we veel te braaf voor de tegenstander,” aldus onze T1.

PATROON

Gunter gaat als speler-trainer regelmatig mee het veld op als invaller bij blessures of gewoon uit noodzaak om de ploeg wat  meer vooruit te laten spelen. Maar hij ziet zichzelf niet de uitgelezen ‘patroon’ op het veld . “We hebben tijdens wedstrijden iemand nodig waar iedereen naar luistert. Iemand die op gepaste momenten rust kan brengen in een ploeg, ‘Ne goeie Rotzak’ of nen ouwe Rot’ “.

 

“Mijn spelers hechten blijkbaar nog altijd veel belang aan hun eigen prioriteiten.”

 

ANDERE AKTIVITEITEN 

Wat betreft de opkomst naar de wedstrijden, heeft Vercammen zo zijn eigen visie. ” Mijn spelers hechten blijkbaar nog altijd veel belang aan hun eigen prioriteiten. Er zijn binnen de ploeg een aantal spelers die eerder voorkeur geven aan andere aktiviteiten op zondag dan voetbal. Als je op die gasten dan niet kan rekenen, wordt het voor mij ook niet gemakkelijk en moet ik uit noodzaak  Johan  op het laatste nippertje aanspreken om wat B spelers naar de A-kern te krijgen. Het probleem stelt zich  vooral wanneer de twee ploegen op hetzelfde moment spelen,” aldus Gunter.

OPTIMISTISCH

Johan beaamt het probleem inzake her regulier spelersgebrek, maar wijt het forfait tegen K.O. Begijnendijk als een samenloop van omstandigheden. “De jeugdbeweging, doorgaans op zondag, is een terugkomend fenomeen. Vorige week ,in het bijzonder, gaven een aantal spelers de voorkeur om deel te nemen aan de ‘Ten Miles’ in Antwerpen. Anderen konden niet spelen wegens familiale redenen.” Het Bestuur keurde onlangs nog het idee  goed om de Zaterdag Reserven op te geven en te investeren in een meer soliede B ploeg. Johan staat volledig achter deze beslissing. “We hebben dit seizoen een B ploeg en Reserven naast elkaar en dat is naar mijns inziens geen goede zaak.” Naar volgend seizoen klinkt de coach hoedanook optimistisch. “Met de spelers die blijven, aangevuld met de drie nieuwe aanwinsten, zal het team weer competitief genoeg zijn.”

Deze namiddag speelt de A-ploeg op verplaatsing tegen Sp Erps-Kwerps om 15u. De B-ploeg Van Johan neemt het tegelijkertijd op tegen  en in KFC Herent. Succes jongens!!!!

 

 

 

Meer nieuws